28 Mayıs 2011 Cumartesi

İlk Şeker Hamurum :)

  Eveeettt uzun zamandır denemek istediğim Ayşe YAMAN'ın marshmallowlu şeker hamuru tarifini denedim. Önümüzdeki hafta bir arkadaşımın annesini ziyarete gideceğim e tabi eli boş gitmak olmazdı bende kurabiye yapmayı düşündüm şeker hamuru içinde bu tarifi denemeye karar verdim.
Beyaz şeker hamurunu yaparken biraz zorlandım çünkü bu benim ilk denememdi özellikle marshmallowları eritmek benim için baya zor oldu, ama pembe olanı yapmak daha kolaydı çünkü bi kez yaptığınızda izlemeniz gereken yolu anlıyorsunuz neyse ben size tarifi anlatayım;



Orjinal tarifteki ölçüler bunlar;
*450 gr marshmallow
* 4 yemek kaşığı su
* 900 gr ince çekilmiş pudra şekeri
* Bir çimdik tuz


Ben bir paket marshmallow aldım ve içinden 86gr kadar beyaz, 97gr kadarda pembe marshmallow çıktı.(Kullanırken mutlaka tartın her paketten farklı ölçülerde çıkıyor.) Bu ölçülerin 2 katı kadar pudra şekeri ve yarım yemek kaşığıda su kullandım.
Geçelim yapılışına öncelikle marshmallowları belmari usulü erittim, (bunu mikrodalgadada yapabirlirsiniz ama  düzenli olarak karıştırmanız ve ısıyı çok yüksek tutmamanız gerekiyor çünkü marshmallowlar yanıyor)pudra şekerinin yarısını suyu ve bir çimdik tuzu ilave ettim ve bir kaşık yardımıyla karıştırdım, daha sonra masanın üzerine pudra şekeri serptim ve bu karışımı üzerini döküp ele yapışmıcak kıvama gelene kadar güzelce yoğurdum pudra şekerinin tamamını yiyor. En son üzerine çok az bitkisel margarin sürüp streç filmle sardım bugün kendilerini dinlendireceğim yarında kurabiyelerimin üzerini süslicekler :) onlarıda mutlaka paylaşıcam :)


1 yorum:

  1. Merhabalar :) denemek istediğim bir şeker hamuru yöntemini paylaşmıssınız bunu mutlaka yapacağım elinize sağlık.

    YanıtlaSil